OVER ONS

Even voorstellen...


Mijn naam is Chantal. Samen met mijn man Jeroen, dochter Jailyn en zoon Kaiden wonen wij in het Drentse dorpje Gieten.


Sinds Jeroen en ik samenwonen hebben wij al honden in huis. Wij hebben een rottweiler, kruizing maltezer/shih tzu, Sint Bernard en een Tibetaanse mastiff gehad. Ik was al jaren verliefd op de basset hound. Ik had zelfs al een naam bedacht voor mijn toekomstige basset hound; Pietertje. Maar helaas, Jeroen wilde geen honden meer hebben. Op oudjaarsdag 2019 was Jeroen ineens om en zei dat ik een basset hound in huis mocht nemen. Natuurlijk had ik al voorwerk gedaan en wist precies welke fokkers op dat moment een nestje hadden. Helaas had de eerste fokker voor iedere pup al een huisje gevonden. Bij de tweede fokker had ik geluk! Er had net iemand een pup afgezegd. Er was nog één driekleurige reu beschikbaar. Het had zo moeten zijn, want dat was precies wat ik zocht! Pietertje. Eind februari 2020 kwam hij bij ons wonen.


Ondanks dat Jeroen geen honden meer wilde hebben, hebben we inmiddels 4 basset hounds; 2 reuen en 2 teven. Onze honden leven in huis en draaien met ons gezin mee. Naast onze bassets hebben we ook nog Duitse reuzen (konijnen), kippen, eekhoorns en landschildpadden. We wandelen heel veel met onze basset hounds (waar ze ook echt van genieten) en nemen ze overal mee naar toe waar ze welkom zijn (naar markten, dierentuinen enzovoorts).

Wat mag je van mij als fokker verwachten?


Als beginnend fokker durf ik over mijzelf te zeggen dat ik vakkundig ben. Ik heb een jarenlange ervaring met honden (en met vele andere dieren). Ook leer ik veel van enthousiaste fokkers die al tientallen jaren basset hounds fokken en die, net als ik, aangesloten zijn bij de Nederlandse Basset Hound Club (NBHC). Daarnaast heb ik diverse cursussen/opleidingen gevolgd:


2022

Juridische ondersteuning van de niet bedrijfsmatige fokker

(cursus gegeven door Raad van Beheer)


2023

Bouw & Beweging Hond

(cursus gegeven door Stichting Kynokien)


2023

Dieren EHBO


2022 - heden

Dierenartsassistent Paraveterinair

(volledige MBO opleiding)


Onze honden horen bij ons gezin. Ook nadat onze teven geen nestjes meer mogen of kunnen krijgen of nadat de reuen niet meer mogen dekken, zullen zij de rest van hun leven gewoon bij ons blijven wonen.


Ik streef ernaar om gezonde, rastypsiche honden te fokken met een fijn karakter. Onze pups worden allemaal ontwormd, ingeënt en gechipt. Daarnaast krijgt de pup een stamboom (afgegeven door de Raad van Beheer) en een Europees dierenpaspoort mee. Ik probeer je zo goed mogelijk te informeren over de raskenmerken, voeding, verzorging en opvoeding van een basset hound. Ook wanneer de pup bij zijn/haar nieuwe gezin woont, sta ik altijd klaar om vragen te beantwoorden en vind ik het leuk om contact te houden.

Kennelnaam


Een kennelnaam bedenken. Lastig! Ik ben dol op namen waar iets achter zit. Maar hoe kom je dan op de naam AMOOI?! Nou, dat zal ik uitleggen...


Wij wonen dus in Gieten, een dorp in het mooie Drenthe (Nederland). In Drenthe zeggen wij 'Moi!' als groet bij aankomst, maar ook bij vertrek (ook pups komen en gaan). In de omgeving van Gieten komt er vaak nog een A voor en gaat deze groet vaak samen met het opsteken van de wijsvinger met de duim richting het eigen gezicht. AMOI! 


Daarnaast past het woord 'mooi' bij het ras. De basset hound is het mooiste (leukste, liefste, ondeugendste en grappigste) ras ter wereld! 


Aangezien je de groet 'Moi' uitspreekt als 'Mooi', heb ik ervoor gekozen om mijn kennelnaam AMOOI te laten heten.


Toen ik al weken met deze kennelnaam in gedachten rondliep, kwam ik erachter dat het woord 'amo' (de eerste 3 letters van de kennelnaam) Portugees is voor 'hou(den) van'. Laten wij nou van onze honden en het ras houden! En weet je wat dan ook weer toevallig is? Onze teef Katoo is geboren in Brazilië en onze teef Vieve is geboren in Portugal. En juist, daar spreken/blaffen ze Portugees! Hoe leuk is dat?!

Op 5 juli 2022 is de kennelnaam AMOOI goedgekeurd door het Raad van Beheer en het FCI. Vanaf deze datum mogen wij ons een kennelhouder noemen.




Share by: